Biefstuk Stroganoff
Probeer deze simpele, klassieke stroganoff bij de Plaisir d’Eulalie van Château Sainte Eulalie.
voor vier personen
Ingrediënten
500 gr biefstuk van de haas, in dunne reepjes gesneden
300 gr witte champignons, in plakjes gesneden
1 grote ui, in dunne ringen gesneden
2 eetlepels paprikapoeder (zoet)
300 gr zure room
een handjevol peterselie, fijngehakt
zout en peper
50 gr boter
drie eetlepels zonnebloemolie
sap van een halve citroen
Methode
Bak in een grote koekenpan de uien en het paprikapoeder zachtjes in de boter en voeg als de uien zacht zijn de champignons toe. Bak ongeveer drie minuten en schep het mengsel daarna op een bord. Voeg in dezelfde, schoongemaakte pan de olie toe en bak op zeer hoog vuur de biefstuk aan gedurende 30 seconden. Voeg het uien-champignonmengsel toe aan het vlees en roer de zure room erdoor. Laat de stroganoff ongeveer 1 minuut indikken op middelhoog vuur. Voeg het citroensap en peterselie toe, samen met zout en peper naar smaak en dien de stroganoff direct op met versgebakken frites, witte rijst of pasta.