Thijs van den Broek Verkoop en advies, inkoop gedistilleerd
“Eigenlijk ben ik altijd in deze branche geïnteresseerd geweest. Ik denk dat ik mijn eerste slokje wijn bij mijn vader geproefd heb. Later kwam ik in de horeca te werken, eerst als bijbaan en later fulltime, in een restaurant. Nadat ik de overstap naar een wijnwinkel had gemaakt, ben ik gericht verschillende cursussen gaan volgen en wist dat dit mijn vak ging worden.
“Eigenlijk ben ik altijd in deze branche geïnteresseerd geweest. Ik denk dat ik mijn eerste slokje wijn bij mijn vader geproefd heb. Later kwam ik in de horeca te werken, eerst als bijbaan en later fulltime, in een restaurant. Nadat ik de overstap naar een wijnwinkel had gemaakt, ben ik gericht verschillende cursussen gaan volgen en wist dat dit mijn vak ging worden. Dan wil je ook voor het hoogste gaan en dat is Van Eyck Wijnkelders. Inmiddels werk ik hier sinds augustus 2014. Naast wijn, mijn passie, ben ik me ook gaan verdiepen in gedistilleerde dranken en volg dan ook nu de liquoristenopleiding aan de Wijnacademie in Maarn.
Machtig interessant! Whisky alleen is al een wereld op zich: soorten, bereidingswijzen, traditie, noem maar op. Ik geniet daarvan.” Op het moment dat we Thijs spreken is het begin november. De periode van het jaar dat het erom spant. En Thijs heeft er zin in. “Eerst de proeverijen, dan december. Voor mij is dat de mooiste tijd van het jaar. Druk, dat zeker, maar alle klanten, ons team incluis, hebben goede zin. Maar daarna is januari ook heel mooi.” Bij die laatste opmerking lacht hij een beetje. Schalks is het goede woord, denken we.