Domaine du Carrou
Frankrijk | Loire
Het wijnhuis | Domaine du Carrou
Domaine du Carrou is gelegen in een van de mooiste dorpen van Sancerre, Bué. Herbiciden en pesticiden gebruikt vigneron Dominique Roger nooit en de druiven worden alleen met de hand geoogst. In de kelder worden alleen inheemse gisten gebruikt en de wijnen zien alleen roestvrij staal, nooit hout. Dit alles leidt tot een ongelofelijke mineraliteit in zijn witte-, rode- en roséwijnen. 7,5 hectare van Dominiques wijngaarden is met sauvignon blanc aangeplant, 3,5 hectare met pinot noir.
DOMINIQUE ROGER
TERROIRWIJN. PUNT.
WIJNGAARDEN | 11 HECTARE
BODEM | MERGEL, VUURSTEEN, KALK EN KLEI
DRUIVENRASSEN | SAUVIGNON BLANC, PINOT NOIR
Streek | Loire
De Loire is met meer dan duizend kilometer de langste rivier van Frankrijk. De rivier, waaraan het wijngebied haar naam ontleent, ontspringt in de Ardèche en mondt uit in de Golf van Biskaje. De Loirevallei met de belangrijkste wijngebieden begint ongeveer 500 kilometer stroomafwaarts. De streek, ook wel de tuin van Frankrijk genoemd, was vroeger de speelplaats voor de adel. Met haar prachtige kastelen, oude stadjes en groene, rollende heuvels is de Touraine, de streek rond de stad Tours, het hart van de Loirevallei. De witte druiven sauvignon blanc en chenin blanc zijn uitermate geschikt voor het milde klimaat en de gevarieerde bodems van onder andere leem, kalk en leisteen.
Sancerre Blanc Domaine du Carrou - Sancerre Blanc 2018
< € 7,50 | |
€ 7,50 - € 10,00 | |
€ 10,00 - € 12,50 | |
€ 12,50 - € 15,00 | |
> € 15,00 |
De Sancerre Blanc van Dominique Roger is afkomstig van een terroir met 70% caillottes (kalk) en 30% terres blanches (kalk, mergel en klei). De wijn is vergist en gerijpt in roestvrij stalen cuves en is knisperend fris, zacht subtiel zijn druivenras tonend met indrukken van groene kruiden en citrus.
SANCERRE ROSÉ Domaine du Carrou - Sancerre Rosé 2018
< € 7,50 | |
€ 7,50 - € 10,00 | |
€ 10,00 - € 12,50 | |
€ 12,50 - € 15,00 | |
> € 15,00 |
Deze rosé vervaardigd van 100% pinot noir, waarvan de stokken minimaal vijfentwintig jaar oud zijn. De druiven van de top van de heuvel (sommet de côte), op zo’n 350 meter, worden met de hand geoogst. De directe persing leidt tot een zeer lichte rosé, één van de lekkerste die we de afgelopen maanden proefden. Klein, rood zomerfruit spat het glas uit en in de smaak is hij waanzinnig sappig.