Verder lezen
Het aspergeseizoen is hier!
Dit zijn volgens onze meesters in smaak de 3 mooiste wijnen bij het witte goud. Lees verder
NIEUW: La Perle des Dieux – Sardines in blik
Nieuw bij Van Eyck: La Perle des Dieux – Sardines in blik. Verkrijgbaar in verschillende ‘millésimes’ vanaf €5,25. Heerlijk op een toastje of door de pasta en ontzettend leuk als cadeautje! Daar wil je een blikje van hebben toch? Kom langs in de winkel en neem deze collector’s items mee of ze in de webshop […] Lees verder
Nu verkrijgbaar: Wijnbox Wild & Paddenstoelen
Voor ieder wat wil(d)s! Afgelopen weekend is het wildseizoen van start gegaan en dat heeft ons geïnspireerd om een heerlijke wijnbox samen te stellen. Drie wijnen, van ieder twee, die uitstekend combineren met verschillende soorten wild en paddestoelen. Om het helemaal af te maken krijg je er bijpassende recepten bij, zodat je lekker met familie […] Lees verder
Pecorino aan tafel
Tijdens onze najaarsproeverij 2021 stellen we weer twee pecorino’s voor, een van Tenuta Cocci Grifoni en een van Velenosi. Pecorino is een eetwijn bij uitstek. Enkele jaren geleden bezocht Thoma, de oudste zoon van Bert, Tenuta Cocci Grifoni voor een werkstage. Wij dachten dat hij een ging lamballen, maar hij stuurde ons na enkele dagen […] Lees verder
Spaanse bonenschotel met Nydia
We hebben de nieuwe oogst van de wijnen van Bodegas Xenysel binnen uit Jumilla, Spanje. Heerlijk bij deze wijnen, een simpele, eerlijke stoof met bonen en chorizo.voor vier personen Ingrediënten 200 g chorizo, in plakjes gesneden, van het vel ontdaan 2 uien, in ringen 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 blikken goede kwaliteit tomaten 1 blik […] Lees verder
Ideeën voor kerst
Mooi begeleid met onze nieuwe Bodegas Cair ‘Selección al Aguilera’, een fraaie steak of gegrild lamsvlees met een paddestoel-ketchup. Ingrediënten 250 g kastanjechampignons 2 teentjes knoflook 3 el appelciderazijn 3 el basterdsuiker 1 kleine ui, fijngehakt 15 ansjovisfilets 3 grote augurken 2 el Franse mosterd Meng in een keukenmachine de champignons, knoflook en azijn tot […] Lees verder
Pasta met Negroamaro Bianco
Wat is er lekkerder dan een goede (en dus eenvoudige) pasta bij onze nieuwe blanc de noir, de Negroamaro Bianco uit Puglia van Angiuli? Probeer onderstaand recept eens. Bigoli is een boekweitspaghetti, maar ‘gewone’ werkt prima! Voor vier personen, snipper dan vier grote uien fijn en smoor ze in wat olijfolie zacht in ongeveer een […] Lees verder
Pinot Grigio aan tafel
De nieuwe Pinot Grigio van Borgo Stajnbech is weer op voorraad! Wat is er lekkerder bij deze wijn dan een vers stukje gebakken vis met een salsa verde en wat gebakken of gekookte aardappeltjes? Zowel wat vettere vis zoals zalm of een mooi stuk kabeljauw is heerlijk! De salsa verde is ontzettend eenvoudig. Meng de […] Lees verder
Lambrusco cocktails
De Otello Lambrusco van Cantine Ceci is weer binnen. Heerlijk bij geroosterd vlees van de barbecue, geserveerd als gekoelde rode wijn, maar probeer ook de volgende cocktails eens! Otello Highball 2/3e deel Otello Lambrusco 1/3e deel spuitwater schenk het bruisend water en de Lambrusco in een groot, hoog glas gevuld met ijs en garneer met […] Lees verder
Tapas en Godello
De godello van Luna Beberide is heerlijk bij een tafeltje vol Spaanse tapas. Hieronder treft u enkele ideeën aan. Padronpepers voor vier personen Ingrediënten 500 g padronpepers 1 eetlepel milde olijfolie zeezout naar smaak Methode Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de paprika’s gedurende 5 minuten totdat ze licht geblakerd […] Lees verder